Albinisme en SlaapHelpt u mee?

Sommige mensen met albinisme hebben moeite met slapen. Of dit komt door hun albinisme is nog niet goed onderzocht. Daarom zijn wij samen met de Oogvereniging Albinisme een onderzoek gestart om erachter te komen hoeveel mensen met albinisme slecht- of juist goed- slapen, en wat hiervan de oorzaken zijn. Met dit onderzoek hopen we manieren te vinden om in de toekomst de slaap van mensen met albinisme te verbeteren.

Heeft u albinisme, bent u 18 jaar of ouder en wilt u meehelpen? Doe dan mee aan ons onderzoek! Het maakt niet uit hoe u slaapt, we zoeken zowel goede als slechte slapers.

Daarnaast zoeken we bij iedere deelnemer met albinisme ook mensen zonder albinisme uit dezelfde omgeving om deel te nemen aan deze studie. We willen u daarom vragen om één of twee vrienden of kennissen zonder albinisme (géén bloedverwanten) uit te nodigen voor dit onderzoek. Op deze manier kunnen we onderzoeken of mensen met albinisme slechter slapen dan anderen zonder albinisme, en, zo ja, waarom.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van online vragenlijsten wanneer dat u uitkomt. Wilt u deelnemen, registreert u zich dan hieronder voor het Nederlands Slaapregister. Nadat u ingelogd bent vult u de vragenlijst 'Aan onderzoek Albinisme en Slaap meedoen' in onder ‘mijn tests en resultaten’. Vervolgens ontvangt u per e-mail instructies voor het invullen van de vragenlijsten en voor het uitnodigen van vrienden of kennissen zonder albinisme om mee te doen aan de studie. Voor vragen kunt u bij ons terecht via info@slaapregister.nl.Ik wil graag helpen bij het onderzoek, maar heb nog geen account voor het Nederlands Slaapregister.

Aanmelden

Ik heb al een account voor het Nederlands Slaapregister en wil graag helpen bij het onderzoek.

Inloggen