Albinisme en SlaapHelpt u mee?

Sommige mensen met albinisme hebben moeite met slapen. Of dit komt door hun albinisme is nog niet goed onderzocht. Daarom starten wij samen met de Oogvereniging Albinisme een onderzoek om erachter te komen of mensen met albinisme vaker slaapproblemen hebben dan mensen zonder albinisme. Met dit onderzoek hopen we manieren te vinden om in de toekomst de slaap van mensen met albinisme te verbeteren.

Heeft u albinisme, bent u 18 jaar of ouder en wilt u meehelpen? Doe dan mee aan ons onderzoek! Het maakt niet uit hoe u slaapt, we zoeken zowel goede als slechte slapers. Ook zoeken we mensen zonder albinisme die mee willen doen. We willen u daarom vragen om één of twee personen uit uw omgeving (géén familieleden), van ongeveer dezelfde leeftijd als u, uit te nodigen voor dit onderzoek. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u ook alleen deelnemen.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van online vragenlijsten wanneer dat u uitkomt. Wilt u deelnemen, registreert u zich dan hieronder voor het Nederlands Slaapregister. Nadat u ingelogd bent vult u de vragenlijst Meedoen aan Albinisme en Slaap in onder ‘mijn tests en resultaten’. Vervolgens ontvangt u per e-mail instructies voor het invullen van de vragenlijsten en het uitnodigen van vrienden of kennissen zonder albinisme om mee te doen aan de studie. Voor vragen kunt u bij ons terecht via info@slaapregister.nl.Ik wil graag helpen bij het onderzoek, maar heb nog geen account voor het Nederlands Slaapregister.

Aanmelden

Ik heb al een account voor het Nederlands Slaapregister en wil graag helpen bij het onderzoek.

Inloggen